Synkronisera Google Calendar och iCal

Det går nu att synkronisera Google Calendar med iCal på din Mac otroligt lätt och smidigt. Processen omfattar att du laddar hem ett program som konfigurerar iCal och sedan är det klart!

Programmet du skall ladda hem för att konfigurera iCal heter Calaboration och kommer från Google Code. För att det skall fungera krävs det att du har OS X 10.5 eller högre då tidigare versioner av iCal inte stödjer CalDAV.

Det spelar ingen roll om du har kalendern i Google Apps eller i vanliga Gmail, programmet konfigurerar iCal åt dig utan problem. 

  1. Börja med att ladda hem Calaboration som du finner här: Calaboration
  2. Kör sedan Calaboration
  3. Fyll i dina inloggningsuppgifter
  4. Välj vilka kalendrar du vill synkronisera med
  5. Klicka på “Add to iCal

Öppnar du nu iCal kan du se alla inbokade möten du har skrivit in i Google Calendar. Synkroniseringen är två-vägs vilket innebär att uppdaterar du din kalender i iCal ändras den även i Google Calendar direkt (förutsatt att du är online). Riktigt smidigt att hela tiden ha iCal och Google Calendar synkroniserade med varandra.

4 Replies to “Synkronisera Google Calendar och iCal”

  1. Pingback: Google Notifier
  2. Jag har tidigare synkat iCal med googlecal men efter uppdatering till leopard kan jag Inge få det att fungera . Man säger att det ska gå utan calaboration nu , men jag har försökt på alla sätt… Hopplöst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *