iPhone 3GS – begränsning i temperatur

Nu har iPhone 3GS funnits ute i cirka tre veckor och rapporter om att iPhone 3GS har problem med bland annat överhettning har kommit.

Apple har specificerat iPhone 3GS till att fungera mellan 0 grader celsius och upp till +35 grader celsius. Används telefonen utanför detta specade område kan det innebära att telefonens batteritid förkortas samt att telefonen kanske slutar att fungera helt och hållet innan dess temperatur är inom tillåtna värden.

Här är ett citat från Apples support:

Operate iPhone 3G and iPhone 3GS in a place where the temperature is between 0º and 35º C (32º to 95º F). Low- or high-temperature conditions might temporarily shorten battery life or cause the device to temporarily stop working properly.

Det ska bli intressant att se hur väl iPhone 3GS verkligen fungerar under varierande temperaturer. I värsta fall får man stoppa telefonen i en kylväska på sommaren eller i en uppvärmd termos på vintern…

iPhone 3GS - överhettning
iPhone 3GS - överhettning

Läs även vad andra sidor skriver om iPhone 3GS och överhettningsproblemen:

11 Replies to “iPhone 3GS – begränsning i temperatur”

 1. Läste om detta och det är ju naturligtvis inte roligt. Jag är säker på att ha utsatt min för över 35 grader men den blir inte särskilt varm. Varm blir den när den laddas… Vi får hoppas att detta inte gäller alla iPhones, annars anser jag att Apple borde fixa detta.

  This comment was originally posted on Tommy k Johanssons blogg om datorer & Internet

 2. En vän till mig lyckades spräcka glaset på sin iPhone (första gen) efter det att han varit ute i kylan med telefonen, skulle lite lätt blåsa bort damm ifrån högtalaren. Glaset tålde inte temperaturskillnaden och glaset var förstört….

  This comment was originally posted on Tommy k Johanssons blogg om datorer & Internet

 3. Jag har en Iphone 3Gs, och kan säga att värmen inte är det minsta av ett problem. Sprungit runt med den i Rom nu en vecka, med över 30 graders värme varje dag, och telefonen har knappt blivit ljummen. Min gamla Sony Eriksson k750i blev till och med varmare.

  Verkar vara mycket snack, och väldigt få som verkligen verifierat att saker är som det skrivs 🙂

 4. David, skönt att höra måste jag säga!

  Ska bli kul att få min 3GS, kommer från Italien snart… *längtar*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *