Jailbreak – skadlig kod via SMS

Att ta bort säkerhetsspärrar som möjliggör att du som användare kan installera osignerade program/applikationer på din iPhone. Nackdelen är att många av dessa säkerhetsspärrar är till för att skydda din iPhone från yttre hot.

Som sagt så skapas otroligt många möjligheter med att jailbreak:a din iPhone. Tyvärr så innebär det att du även öppnar upp telefonen för skadlig kod. I och med att program måste vara signerade för att kunna installeras är det ett kvitto på att programmet inte är skadligt för din telefon på något sätt. Installerar man program som inte är signerade finns en risk att det finns skadlig kod i mjukvaran som kan använda din iPhones funktioner utan att du vet om det.

Mobil har skrivit en artikel om att det till och med skall gå att skicka skadlig kod via SMS till en iPhone som är jailbreak:ad.

Säkerhetsexperten Charlie Miller varnar för användning av upplåsta Iphones och menar att jailbreaking tar bort 80 % av mobilens säkerhetsfunktioner. Ett av de mer spektakulära säkerhertshålen gör det möjligt att ta över en Iphone via sms för att till exempel positionera mobilen eller avlyssna dess omgivning.

Personligen så kör jag en jailbreak:ad iPhone 3G då jag måste köra ultrasn0w för att kunna använda Tre som operatör, jag har med andra ord inget val. Sedan att någon skulle skicka SMS till mig med skadlig kod känns inte så troligt… eller vad har ni för tankar om säkerheten kring en iPhone som är jailbreak:ad?

2 Replies to “Jailbreak – skadlig kod via SMS”

 1. Tjena.

  Det är helt klart att man öppnar upp sin telefon ganska rejält när man jailbreak:ar. Behovet skall väl, precis som vid fallet Wifi, MAC-adress och spoofning, ställas mot riskerna man är villig att ta.

  De flesta torde klara sig hur bra som helst och har man en iPhone som någon annan börjar köra trafik igenom så märker man det rent fysiskt när handvärmaren kopplas på. 😉

  Det som är lite trist är att vi som har ett lite större intresse inom området nästan alltid klarar oss och det är istället tant Agda som åker på smällen när något snällt syskonbarn har hjälpt till…

 2. Hej där!

  Jo det lär markas ganska snabbt om någon tar sig in i telefonen och börjar föra över massa data… den blir som du säger lite varm 🙂

  Men, det krävs att man är medveten om vad man gör och vad det får för konsekvenser… kanske därför Agda får problem? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *