Antivirus till Mac och OS X

Har du tidigare haft en PC vet du hur viktigt det är med antivirusprogram till din dator. Men hur är det egentligen med antivirus för Mac?

I dagsläget måste virushotet mot Mac och operativsystemet OS X anses som väldigt lågt eller nästintill obefintligt. Då Apple tar större marknadsandelar när det gäller datorer kommer risken öka för att någon finner intresse i att koda virus, malware med mera. Det är mer eller mindre bara en tidsfråga då Mac-datorerna har blivit riktigt populära

Det finns redan nu antivirusprogram till OS X vilka kan vara värda att installera för att vara på den säkra sidan. Dock skall du inte glömma bort att bara för att du har ett antivirusprogram installerat på din Mac är den inte 100% säker.

ClamXav är en virusscanner till Mac OS X, dock så stödjer den senaste stabila versionen 1.1.1 inte OS X 10.6. Har du Snow Leopard får du således installera ClamXav 2.0 Public Beta. Du kan ladda ned programmet här: ClamXav

En annan Mac-scanner som är värd att nämna är MacScan som är mer till för spyware. Till skillnad från ClamXav kostar MacScan pengar men går att prova gratis under 30 dagar. MacScan hittar du här: MacScan

Har du några andra tips på antivirusprogram får du gärna lämna en kommentar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *