iPhone startar inte efter uppdatering – iOS 4

Har du stött på några problem efter att du uppdaterat din iPhone till iOS 4? Jag har stött på några buggar och batteriet verkar ta slut mycket snabbare än tidigare. Dessutom har min iPhone hängt sig och ville inte starta.

iOS 4 har varit en efterlängtad uppdatering till bland annat iPhone. Enligt mig så har det inte enbart fört goda saker med sig. En sak jag verkligen saknar är att själv kunna välja vad som skulle hända då jag dubbelklickade på hem-knappen. Det var perfekt för att snabbt kunna få igång kamerafunktionen för att fånga ögonblicket på bild.

Vad har hänt med batteriförbrukningen? När jag gick till sängs så hade jag 55% kvar av mitt batteri i min iPhone, när jag vaknade var min iPhone död och den ville inte starta. Innan har den aldrig dragit så mycket batteri på 10 timmar i standby.

Kan det ha ett samband med den nya funktionen “multitask” som egentligen inte ska påverka batteritiden? Ser man till RAM-minnet så finns det knappast många Mb ledigt, tidigare hade jag alltid mycket fritt ram-minne.

Hur som helst, jag stoppade i sladden för att ladda min iPhone, utan resultat, skärmen är svart. Är batteriet helt urladdat brukar det ändå komma upp en ikon på ett batteri som laddas. Inte denna gången, min iPhone startar inte upp!  Lösningen blev att hålla inne hem-knappen + on-knappen i några sekunder, då tändes skärmen och visade en röd batteriikon.

Batteriet var alltså helt urladdat och på något sätt hade min iPhone hängt sig så jag var tvungen att göra en reset.

Ikon på fel plats

Buggen på bilden ovan är att ikonen för iBooks är på fel plats! Ibland visas ikonen för iBooks för Air Sharing och ibland visas ikonen för Air Sharing för iBooks men aldrig på rätt plats.

Ledigt RAM-minne

Bilden ovan visar att det bara finns 7MB fritt RAM-minne. Det kan nog orsaka problem om man vill starta ett program som behöver mer minne än så.

Har du också råkat ut för några problem efter att du har uppdaterat din iPhone till iOS 4?

35 Replies to “iPhone startar inte efter uppdatering – iOS 4”

 1. jag råka ut för typ samma fast min iphone startar fortfarande inte 🙁
  en dag efter man uppdatera till ios 4 så bara la den av.
  får nog ta och lämna in den -.-

 2. Okej.

  Jag stoppade in laddkabeln, höll inne home-knappen och on-knappen i några sekunder. När jag sedan släppte bootade telefonen upp i laddläget, när den sen laddat ett tag kunde jag starta den.

 3. nepp det händer inget.
  åker in till machuset imon och ber dom hjälpa mig.

 4. Antar att jag hade flyt som fick igång min, dock så är iOS 4 långt ifrån buggfritt, program avslutas och telefonen startar om sig… hoppas verkligen på en uppdatering inom en snar framtid.

 5. har exakt samma problem… tankade ner en alarm clock app igår innan ja skulle sova hade typ 33% batteri kvar, appen ville att man skulle ha programet igång och inte låsa telefonen när man gick o la sig. Sagt o gjort somnade vaknade imorse av att den var död stoppa in skiten i laddaren till datorn tänkte väl bara att den hade slut på batterier. 1 timma senare så funkar de heller inte. Testade 3 olika laddare testade till och med itripen från Griffin i bilen funkade inte heller. så jävla irriterande.. Dock den har buggat lite för mig dom senaste dagarna/veckorna. ett bra exempel är när iphonen är inkopplad till min itrip från Griffin Techonology i bilen, funkar som de ska men när jag stannar och stänger av bilen med ihponen fortfarande inkopplad så stängde telefonen av sig helt o hållet :S vet inte vad de kan bero på… Har dessutom testat 500 ggr med home-onoff knappen satt i typ 5 min o tryckte in skiten o inget hände…. vafan gör man lixom? ska man lämna in den till telia tar de ju typ 2 veckor….

  om nån hittar en lösning pleaaase posta här eller maila asap till
  thom.ohlin@gmail.com

  mvh Tom

 6. Har för mig att jag läst att var 14e dag så laddar batteriet ut fullständigt, på det sätt som du nu beskriver.
  Det har något med att göra att batteriet ska leva längre.
  Det är också så att när man laddar batteriet efter en sådan urladdning så tar det längre tid än normalt.
  Så jag tror inte du ska oroa dig såvida det inte händer varje kväll.

 7. Det hade jag inte hört innan. Har inte haft några problem med urladdning sedan sist. Dock så krashar fortfarande många program, även Apples egna. Jag tror det får bli en total återställning, borde lösa de flesta problemen.

 8. Tack för tipset med home och on knapp intryckt samtidigt, fungerade för mig! Sparade jag resan in till Telenor för att klaga;) Bör jag göra reset trots att den verkar fungera bra nu?

 9. Vet inte hur nära ämnet detta är, skulle uppdatera idag till 4.0.1 eller vad den senaste heter.. När den hållt på en stund dyker oväntat fel upp, startar om och får då meddelandet att itunes upptäcker en telefon i återhämtningsläge, och för att använda den måste jag göra en återställning. Sagt och gjort så börjar ja återställningen men får upp samma fel, och sen dess är allt som händer att skrämen tänds och visar att ja ska koppla telefonen till itunes, där den inte ens får kontakt om ja inte startar om datorn.. hjälp?!

 10. Det låter som att det är något problem med din dator. Se till att du startat om datorn och inte köra några andra program än iTunes när du gör återställningen. Hittar inte iTunes din telefon så prova att använda olika USB-portar.

  Går det att starta telefonen och den visar att du skall ansluta den till iTunes är den inte trasig.

  Får du inte det att fungera med din dator prova en annan. Viktigt att tänka på när man uppdaterar telefonen är att man aldrig skall köra andra program som sagt och att se till att man har batteri i telefonen innan man påbörjar och jag föredrar även att göra uppdatering från en bärbar dator med batteri. Avbryts en uppdatering finns det risk att telefonen inte kommer att gå att återställa.

 11. Hej,

  Jag skulle updatera min iphone 3GS till nya IOS4, har den kopplade till datorn och itunes laddar hem nya ios. Sen när det håller på så slutar den synka helt plötsligt å nu kan jag inte starta iphonen. Står bara att jag ska koppla den till iTunes. Vad göra?

 12. Anton,
  Jag har exakt samma problem som du beskriver! Har du kunnat lösa problemet och i så fall hur?

 13. jag skulle uppdatera min iPhone 4 så jag stoppade in den och så började den att uppdatera. efter 5 min så stannade det och sen väntade jag i 15 min på att nånting skulle hända men icke. Jag drog ur den och nu har iPhonen hängt sig så att den bara visar äpplet och ett händelseförlopp under som inte går. skulle plugga in den igen men datorn reagerar inte på att den är tillsluten, vad göra?

 14. Med sladden inkopplad till datorn
  Stäng av telefonen
  Håll inne “Hemknappen” och “Strömknappen”
  När “Apple-loggan” visas på skrämen, släpp strömknappen
  iTunes ska nu känna av att telefonen är i återställningsläge och du ska kunna återställa den.

 15. Min nya Iphone4 strular. det började då jag laddade ned Itunes till jobbdatorn för att lägga över några podcasts. Något gick snett och Itunes ville att jag skulle återställa telefonen. Gjorde detta men fick felmeddelande då uppdateringen var färdig och telefonen ville bara bli uppkopplad till Itunes.

  Gick ner till macoteket som återställde/uppdaterade telefonen åt mig utanh problem, men senare samma kväll släcktes skärmen. När jag sätter på telefonen vill den bli kopplad till Itunes..samma visa igen alltså. Får olika felmeddelandekoder för varje nytt försök och har öppnat alla portar och allt annat som Apple föreslår för att avhjälpa problemet.

  Vad göra? Jag är KNÄCKT utan telefon i Jul!

 16. Har du provat att återställa telefonen utan att göra det från en backup? Alltså återställa telefonen och installera den som ny telefon.

  Fungerar inte det och fel kvarstår låter det nästan som ett hårdvarufel.

 17. Det är ju underbart detta. Alla verkar ju fastna i telefonen för att den vill koppla sig till itunes… Har gjort allt du har tipsat om inget hjälpte. Sämsta skiten jag någonsin vart med om… Vilken skandal för apple. 

 18. Varje gång jag försöker återställa telefonen står det att det är fel på “3004”

 19. Hej tänkte uppdatera min iphone4 till 4S, men allt tog stopp när iTunes ville ha ett lösenord för iTunes som jag aldrig använt inget funkar och nu går det inte att varken gå framåt eller bakåt i installationen telefonen går inte att använda ……!

 20. hej

  skulle uppdatera min iphone 4 när jag sen startar upp den hann jag till hitta min iphone då slocknade telefonen jag skulle öppna den å då accepterar den inget lösenord vad faan är fel? haar prövat lösenordet till sim som medföljde, prövat det lösenord jag själv ändrade till men inget fungerar vad ska jag göra?

 21. hejskulle uppdatera min iphone 4 när jag sen startar upp den hann jag till hitta min iphone då slocknade telefonen jag skulle öppna den å då accepterar den inget lösenord vad faan är fel? haar prövat lösenordet till sim som medföljde, prövat det lösenord jag själv ändrade till men inget fungerar vad ska jag göra?

 22. Har en IPhone 4 och skulle uppdatera den, låg med laddaren i, då det stod att man skulle ha den i, men nu har den låst sig, kommer ingen stans! Hopplöst, har försökt att starta om den men den återkommer bara till äpplet, inget går att göra!
  Har försöktvmed att hålla in home knappen längre osv men inget hjälper! Hjälp!
  Karin

 23. skulle uppdatera min iphone 4 till ios 5 och när den hade uppdaterat en stund då så blev den helt svart och jag satt i laddaren och höll inne home och on/off knapparna samtidigt och då kommer bara en sladd men ett itunes märke på när jag har laddaren i och när jag starta om den händer samma sak?? snälla hjälp mig 

 24. iphone 4 efter updatering visas bara äple loggan på skärmen

 25. Jag har samma problem som ni beskrivit. På skärmen kommer det upp att jag måste koppla in den till itunes och när jag väl gör det står det att den är i återhämtingingsläge och att jag måste återställa den. Försvinner alla bilder och allt då? Går det inte att göra på något annat sätt? För det jag skulle göra var att uppdatera den och lägga över alla bilder på datorn 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *